Читај ми!

Vremenska prognoza - 1. decembar

Ujutru mestimično mraz i magla. Tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano. Posle podne i uveče košava u pojačanju. Temperatura slična današnjoj, najviša od 1 do 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

01.12.2020. Utorak: Ujutro mestimično slab, lokalno i umeren mraz, a u nižim predelima, po kotlinama i rečnim dolinama magla koja će se ponegde zadržati i pre podne. Tokom dana u većini krajeva pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno i tmurno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -7 do -2, najviša od 1 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Tmin<-5°, verovatnoća 80%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 70%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%.

02.12.2020.Sreda: Ujutro mestimično slab, lokalno i umeren mraz, u nižim predelima, po kotlinama i rečnim dolinama magla koja će se ponegde zadržati i pre podne. Tokom dana postepeno naoblačenje sa zapada, ali se zadržava suvo vreme. U Timočkoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području i jak, a na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -7 do -2, najviša od 0 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 90%. Tmin<-5, verovatnoća 80%

03.12.2020. Četvrtak: Ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana pretežno oblačno i malo toplije, na severozapadu, zapadu i jugozapadu ponegde sa kišom. U Timočkoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. Vetar umeren, jugoistočni, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 5 do 9, u Timočkoj Krajini do 2 stepena. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%.

04.12.2020. Petak: Pretežno oblačno i toplije, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. U Timočkoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 9 od 12, u Timočkoj Krajini 0 do 4 stepena. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%. 

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 05.12.2020. do 09.12.2020.)
Za vikend umereno oblačno, suvo i osetno toplije. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje ponegde sa kišom. U Timočkoj Krajini tokom celog perioda oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. U košavskom području nastaviće da duva umeren povremeno jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i olujne udare. Krajem perioda vetar u smanjenju.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво