Olujno nevreme u Beogradu i Srbiji tokom noći, u sredu osetan pad temperature

Nevreme koje se približava Srbiji dolazi iz Rumunije i Mađarske a meteorolozi najavljuju olujni vetar i obimne padavine. Na snazi je narandžasti meteoalarm što znači da je moguće da oluja izazove materijalnu štetu ali i opasnost za ljude na otvorenom, poručuju iz Radarskog centra RHMZ.

Komunalne i spasilačke ekipe u regionu imale su pune ruke posla a u Beogradu dežuraju ekipe iz komunalnih službi.

Mirjana Gulan iz Radarskog centra RHMZ kaže da je nevreme iz Hrvatske već stiglo do Sombora ali da se premešta dalje prema Mađarskoj i neće zahvatiti južnije delove Srbije.

Beograđani mogu da budu mirni u narednim satima ali se kasnije tokom večeri i noći očekuju pljuskovi i grmljavina praćeni jačim vetrom.

Pljuskovi će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana kada nas očekuje i osetno hladnije vreme i za desetak stepeni.

"Posledice prodiranja hladnog fronta osetićemo tokom sutrašnjeg dana kada su mogući lokalni pljuskovi posebno na jugu Srbije gde se očekuje i do 50 litara kiše po metru kvadratnom", rekla je za RTS Mirjana Gulan iz Radarskog centra. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su moguće veće količine padavina u pojedinim delovima grada ali da to nije nešto što može da izazove probleme našim komunalnim službama.

"Na snazi je narandžasti meteoalarm ali je prognoza za Beograd u međuvremenu korigovana i pored obimnijih padavina i vetra ne očekujemo veće probleme", rekao je Vesić.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво