Nevreme protutnjalo Srbijom, kiša nije zaobišla ni Kragujevac

Jaki pljuskovi ovog popodneva u Beogradu, Valjevu i većem delu Srbije. U selima u valjevskom kraju bilo je i grada. U Kragujevcu za dva sata palo 83 litra kiše po metru kvadratnom. Najviše protivgradnih raketa ispaljeno na teritoriji Aranđelovca, Valjeva, Kragujevca i Kruševca.

Područje Beograda, Mačvanskog i Kolubarskog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim pljuskovima. Tokom popodneva je ispaljeno više od 1.200 protivgradnih raketa iz 11 radarskih centara, što je najviše od početka sezone. Najviše raketa ispaljeno je na teritoriji Aranđelovca, Valjeva, Kragujevca i Kruševca.

Iznad šireg područja valjevskog kraja oko 16 časova došlo je do jakog nevremena praćenog olujnim vetrom, jakom kišom i pojavom grada, javlja dopisnik RTS-a.

Radarski centar Valjevo puna tri sata dejstvovao je u svim opštinama Kolubarskog i Mačvanskog okruga i uspeo da razbije veliki gradonosni oblak koji je došao sa Drine.

Jaka kiša padala je u Valjevu, a naročito u Mionici. U valjevskim selima Pričeviću, Leliću i Bogatiću bilo je pojave grada.  

Nevreme i u Rasinskom okrugu 

Nevreme praćeno grljavinom, jakom kišom i mestimično gradom zahvatilo je oko 18 časova Rasinski okrug. Protivgradna odbrana iz Radarskog centra Basara i dalje dejstvuje.

Zbog velike količine padavina saobraćaj je u pojedinim delovima Kruševca je usporen, a voda prodrla u podrumske prostorije zgrada i kuća. U okolini Kruševca je padao grad.

Kiša nije zaobišla ni Kragujevac 

Jaka kiša, praćena grmljavinom, sugradicom i mestimično gradom, zahvatila je posle 16 časova, Kragujevac i okolinu, javlja dopisnik RTS-a.

Kišna kanalizacija, nije mogla da primi veliku količinu vode, pa se u nižim delovima grada, saobraćaj otežano odvijao.

Protivgradna odbrana dejstvovala je na teritoriji Kragujevca, Knića i Topole.

Za samo dva sata, u Kragujevcu je palo 83 litra kiše po metru kvadratnom. Sa radarskog centra Bešnjaja , ispaljeno je više od stotinu protivgradnih raketa. 

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da je iznad većeg dela Srbije najavljeno nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a navode da je lokalno moguća i pojava grada.

U naredna dva sata u Beogradu se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, dok je lokalno moguća pojava grada, saopšteno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno, kao i da najavljene vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da je potreban dodatan oprez.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво