Vremenska prognoza - 10. mart

Vreme sunčano i toplo, posle podne naoblačenje, uveče i tokom noći kiša. Najviša dnevna temperatrura od 16 stepeni do 22 stepena. Sutra svežije za 5 do 7 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

09.03.2019. Subota: Na severozapadu Vojvodine pretežno sunčano. U ostalim krajevima malo i umereno oblačno i suvo, osim na jugoistoku gde će biti promenljivo oblačno, sredinom dana sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren zapadni, severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 stepeni.

10.03.2019. Nedelja: Pretežno sunčano i toplo, sredinom dana i posle podne postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i tokom noći usloviti kišu najpre u Vojvodini, a do jutra ponegde i u zapadnim i centralnim predelima Srbije. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 4 do 10 °S, najviša od 16 do 22 stepeni.

11.03.2019. Ponedeljak: Hladnije. Naoblačenje s kišom sa severa i zapada Srbije u toku dana će se proširiti na ostale krajeve. U većem delu očekuje se od 10 do 30 l/m2 kiše, najviše na zapadu i jugozapadu zemlje. Posle podne na planinama prelazak kiše u sneg, uveče prestanak padavina u Vojvodini, a tokom noći sneg se očekuje i u brdskim predelima jugozapadne i južne Srbije. Vetar slab i umeren, severozapadni.  Najniža temperatura od 6 do 10 , a najviša od 11 do 16 stepeni, uveče i u toku noći u osetnijem padu. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 80%. Vlažan sneg, verovatnoća 80%.      

12.03.2019. Utorak: Još hladnije i vetrovito. Na severu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. U ostalim krajevima ujutro i pre podne padavine - u nižim predelima kiša, u brdima (200 do 500 m) mešovite padavine, a na planinama južne Srbije sneg. Posle podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vetar umeren do jak, severni, u toku večeri i noći u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 4 , a najviša od 6 do 10 stepeni. Upozorenje: Vlažan sneg, verovatnoća 80%.

13.03.2019. Sreda: Ujutru ponegde slab mraz, tokom dana malo i umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 9 do 12 stepeni.               

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво