Pripreme za vakcinaciju đaka

Škole počinju da obaveštavaju roditelje i đake o organizovanoj vakcinaciji protiv novog gripa. Obaveza škola je da anketiraju roditelje da bi utvrdile koliko je njih zainteresovano da im deca budu vakcinisana.

Od danas škole obaveštavaju roditelje i đake o organizovanoj vakcinaciji protiv novog gripa.

Zdravstvene službe spremne su za vakcinaciju, a na školama je da prilikom podele knjižica, roditeljima uruče i preporuke za sprečavanje širenja gripa i od njih zavisi početak imunizacije u dispanzerima, domovima zdravlja i u školama u kojima za to postoje uslovi, rekao je za RTS koordinator za vakcinaciju, dr Vladimir Petrović.

Pun efekat, kaže Petrović, može se očekivati krajem meseca.

"Naša obaveza je da anketiramo roditelje na roditeljskim sastancima i da utvrdimo koliko je njih zainteresovano da im deca budu vakcinisana i da ih u skladu s tim usmerimo na mesta gde se vakcinacija može obaviti", rekao je direktor Gimnazije u Kruševcu Vukman Korać.

Korać kaže da će i nastavnici biti anketirani i svi koji iskažu interes, biće usmereni na prava mesta.

Epidemiolog Dragan Vuksanović kaže da ima dovoljno vakcina i mobilnih ekipa koje bi mogle da vrše vakcinaciju dece po školama.

Direktorima osnovnih škola u petak je prosleđeno uputstvo Radne grupe protiv pandemije gripa. Roditelji će odlučivati u ime dece da li će ona primiti vakcinu, moći će da prisustvuju vakcinaciji ako to žele, ili da odgovarajuće ovlašćenje dostave nastavnicima.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je rekao da je vakcinacija dece školskog uzrasta veoma važna, jer predstavlja zaštitu od virusa novog gripa tokom ove, ali i naredne sezone.

Milosavljević je izjavio da se vakcinacija stanovništva "nastavlja nesmanjenim intenzitetom" i izrazio nadu da će odziv građana biti sve veći u narednim nedeljama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво