Читај ми!

Istraga o vakcinama još traje

Ministarstvo zdravlja podržava napore nadležnih organa da se razreši problem nabavke vakcina, kaže ministar Zoran Stanković i dodao da istraga i dalje traje.

Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je da to ministarstvo podržava napore nadležnih državnih organa da se razreši problem nabavke vakcina i utvrdi postoji li nečija i kolika odgovornost.

Stanković je dodao da istraga i dalje traje, podvukavši da protiv onih za koje se utvrdi da su odgovorni treba preduzeti adekvatne mere.

"Nadam se da će nadležni državni organi ispitati sve okolnosti vezane za nabavku vakcina i da će ti rezultati biti predstavljeni javnosti", naveo je ministar.

Na pitanje da li misli da je njegov specijalni savetnik Ljubiša Milanović uticao na proširivanje istrage, Stanković je odgovorio da je to pitanje za nadležne organe koji vode istragu.

U Tužilaštvu je, nakon određivanja pritvora bivšoj direktorki "Jugohemije" Smiljki Mileusnić-Adžić, najavljen nastavak istrage o nelegalnoj nabavci vakcina protiv novog gripa 2009. godine, a kako je rečeno, od prikupljenih dokaza zavisi da li će biti novih proširenja.

Mileusnić-Adžić, protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje da je učestvovala u nelegalnoj nabavci vakcina, kojom je državni budžet oštećen za 1,27 miliona evra, bila je na policijskom spisku osumnjičenih, ali nije bila obuhvaćena prvim zahtevom za istragu.

Po prvom zahtevu procesuirani su nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravar i direktor "Detapa" Ljubomir Pavićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво