NLO iznad Požarevca?

Požarevljani se već skoro dve nedelje pitaju da li su ih posetili vanzemaljci ili je reč o nekom drugom fenomenu. Sigurno je samo da su iznad grada videli brojna svetla koja su se pomerala bez zvuka.

Oko ponoći 11. juna iznad Požarevca su se pojavila svetla, za sada nepoznatog porekla. Mogla su se videti iz svih delova grada. Jedan od očevidaca bio je i Selimir Stanković, radnik požarevačkog Centra za kulturu.

"Video sam šest svetlećih tela, nepravilnih krugova, koja se nisu brzo kretala", priča Selimir Stanković. "Imals su plamteću žutu boju, kretals su se prema jugoistoku i nisu ispuštala nikakav zvuk."

Drugi očevidac, taksista Prvoslav Miljković kaže da su svetla izgledala kao jato ptica: "Izgledalo je kao jato ptica kad se kreću na jug, kad se sele. Ali je svetlelo. Bili su pravilno raspoređeni, nisu se mešali."

Svetla su se videla petnaestak minuta, a onda su lagano otišla ka Homoljskim planinama. Iako je veliki broj Požarevljana video čudnu pojavu na nebu, retko se ko osmelio da o tome i javno govori, iz straha da će biti izvrgnut ruglu.

Dopisnik lista "Pravda" Momčilo Veljković navodi da mu se, pošto je objavljeno u novinama, javljalo sve više ljudi: "Moj drug Ivica, koji radi u obezbeđenju suda, rekao mi je: Moče, ja sam to sa ćerkom video u subotu. Izašao sam, svi su gledali u nebo. Bilo je 15, 20, 30, 50 svetala. Ljudi su stajali, vrištali, kao u invaziji u 'Bliskom susretu treće vrste'."

Snimke nepoznatih objekata na nebu iznad Požarevca napravio je svojom mini kamerom komunalni policajac Dejan Stanimirović, ali nije želeo da nam da izjavu.

Da li su Požarevljani prisustvovali 'bliskom susretu treće vrste' ili je nešto drugo u pitanju, niko ne zna. Neki tipuju na vanzemaljce, religiozni pominju Božje upozorenje, a ima i onih koji smatraju da su Srbiju uoči NATO skupa nadletali američki špijunski "avaksi".

Posledljoj grupi pripada i Prvoslav Miljković: "Žuto svetlo je bilo kao što ga imaju avaksi. A verovatno naša država gleda nebo, zna šta je prošlo."

Iako su mnogi Požarevljani videli neobična svetla na nebu, za sada nema zvanične informacije o njihovom poreklu. Ostaje da svako veruje u ono što hoće - od NATO avaksa do vanzemaljaca.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво