Читај ми!

Blokirani putevi u Vojvodini

Neprohodni putevi u Vojvodini i svi pravci ka Beogradu, pošto su poljoprivrednici, nezadovoljni uredbom resornog ministarstva, blokirali glavne magistralne pravce.

Zbog protesta poljoprivrednika blokiran je saobraćaj na svim magistralnim i regionalnim putnim pravcima u Vojvodini.

U prekidu su putni pravci ka Beogradu iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Titela, Zrenjanina preko Čente, Pančeva, Opova i Kovina, kao i deo magistralnog puta Beograd - Vršac.

Iz Pančeva u Beograd se, za sada, može doći jedino "Beovozom". Blokiran je i put Zrenjanin - Novi Sad, pošto su banatski poljoprivrednici blokirali prilaz Žabaljskom mostu, zbog čega se sa banatske strane formirala kolona vozila duga oko dva kilometra.

Nezadovoljni odlukom o ograničenju subvencija na gazdinstva do deset hektara, poljoprivrednici kažu da će protesti trajati sve do ispunjenja zahteva, to jest dok Vlada ne vrati prošlogodišnje mere kojima su subvencionisani svi koji obrađuju do sto hektara oranica.

Na sinoćnjem sastanku u Vladi Srbije, Ministarstvo poljoprivrede ponudilo je subvencije za gazdinstva do 30 hektara, što su poljoprivrednici odbili.

U međuvremenu su poljoprivrednici, posle polučasovne blokade, odblokirali Bulevar Mihajla Pupina ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu, nakon što im je rečeno da će ih primiti pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio je da je država poljoprivrednicima ponudila subvencionisanje 30 hektara, umesto dosadašnjih 10, ali da su poljoprivrednici zahtevali da se subvencionišu gazdinstva do 100 hektara.

Milovanović je istakao da Ministarstvo poljoprivrede nema sredstava da ispuni takav zahtev.

"Ako se ispuni zahtev proizvođača, novac bi morao da bude preusmeren sa nekog drugog projekta Ministarstva poljoprivrede, a to bi dovelo do nestašica mleka i mlečnih proizvoda", objasnio je Milovanović.

Pomoćnik ministra poljoprivrede ističe da prostora za nove ustupke poljoprivrednicima nema i da su sve teme iscrpljene u jučerašnjim pregovorima.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво