Читај ми!

Porodica matematičara

Marko Šušnjar, učenik šestog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Pančevu, bez problema rešava matematičke zadatke. Želja mu je da upiše Kembridž i da se bavi istraživanjima na polju nauke. Markov stariji brat Stefan je učenik Matematičke gimnazije, a sestra Anja ide u zabavište, a već zna da čita.

Na času matematike u šestom razredu Osnovne škole "Sveti Sava" u Pančevu Marko Šušnjar bez muke rešava sve zadatke, jer su mnogo lakši od onih koje priprema za savezno takmičenje. U dnevniku su sve petice, a nastavnici imaju samo reči hvale.

Diplome i nagrade teško je prebrojati, a Marko kaže da mu je uzor stariji brat Stefan, učenik Matematičke gimnazije.

"Moj brat je imao velikih uspeha na takmičenjima, a ja mu se divim i pokušavam da postignem koliko i on, i za sad u tome uspevam. Želja mi je da upišem neki međunarodni koledž kao što je Kembridž, i da se bavim istraživanjima na polju nauke", kaže Marko.

Nastavnica fizike Ljerka Paunović kaže da je Marko inteligentno i vredno dete koje brzo zaključuje i rešava matematičke probleme.

"Mi uvek radimo zadatke za rang više nego što je takmičenje i sve mu ide od ruke. Zbog uspeha na takmičenjima, oslobodila sam ga pismenih i kontrolnih do kraja godine", dodaje nastavnica matematike Julija Munić.

Marko Šušnjar ponekad piše i pesme, zanima se za psihologiju, a slobodno vreme, kog nema baš mnogo, voli da provodi s bratom.

Njegov stariji brat Stefan je posle završenog šestog razreda polagao prijemni za Matematičku gimnaziju, i sada je prvi razred u mentorskom odeljenju, gde idu samo najbolji, osvajači državnih nagrada, a on ih ima osam.

"Ja volim da vežbam matematiku i fiziku. Niko me ne forsira, to mi se jednostavno sviđa i ispunjava me. Pokreće me kad postignem neki uspeh na takmičenjima", iskren je Stefan.

Najmlađi član porodice Šušnjar je Anja. Tek ide u zabavište, a već zna da čita i ćirilicu i latinicu i rešava matematičke probleme. Sve to radi kroz igru, uz braću, bez ikakvih pritisaka.

Roditelji Stefana, Marka i Anje su ponosni, posvećeni njihovom napredovanju u znanju, i samo se nadaju da će i neke državne institucije umeti da cene i nagrade talente.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво