Читај ми!

Užičanin Lazar Kostić sanja titulu svetskog prvaka u bilijaru

Prvu juniorsku evropsku titulu u istoriji srpskog bilijara doneo je sa prvenstva u Bugarskoj 16-ogodišnji Užičanin, Lazar Kostić, koji je i najmlađi seniorski prvak Srbije. Posle evropskog, Lazar se sprema i za svetsko prvenstvo.

Posle uspeha na domaćim i balkanskim takmičenjima, titula najboljeg evropskog juniora je kruna dosadašnje karijere. Za takmičenje u Bugarskoj se naša ekipa, čiji je Lazar bio kapiten, brižljivo pripremala i za bilijarskim stolom, i kondiciono, s razlogom.

"Na Evropskom prvenstvu mi se dešavalo da odigram pet mečeva dnevno ili četiri za redom, što je stvarno naporno mnogo i psihički i fizički, tako da mnogo je bitno ostati koncentrisan sve vreme i da te ta kondicija nekako nosi kroz meč i da nikako ne posustaješ", kaže Lazar Kostić.

Prvi put se za bilijarskim stolom našao pre desetak godina, ali je stvarno interesovanje poslednjih šest godina.

"U početku je izgledalo kao hobi, kao neka zanimacija. Nisam stvarno znao da će da preraste u ovako nešto bitno, ali eto, kockice su mi se složile i sad mi je deo života", navodi Lazar Kostić.

Uz pobede i pehare u bilijaru, Lazar je i odličan đak gimnazije i uspeva da uskladi školske i takmičarske obaveze. Pobedom na Evropskom ostvario je i direktan plasman na svetsko juniorsko prvenstvo koje se u novembru održava u Portoriku, kao deo sna, želja i ambicija.

"San mi je oduvek bio svetska titula, tako da, sada ću pokušati to da ostvarim. Videćemo, mislim, ako osvojim na svetskom ići ću na svetsko za seniore, tako da san je svetska titula", navodi Lazar Kostić.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво