Košarkaška zvezda sa mladima na Kopaoniku gde je i počeo

Košarkaš Vasilije Micić, ove sezone je sa Efesom osvojio Evroligu i proglašen je za najboljeg igrača finalnog turnira. Ovih dana boravi na Kopaoniku družeći se sa decom, učesnicima košarkaškog kampa.

Tradicionalno na Kopaoniku tokom leta borave mnogi sportisti, od pravih profesionalaca do onih koji tek stasavaju na terenima. Već tri decenije najbrojniji su mladi košarkaši iz zemlje i inostranstva.

„Ja dolazim iz Dalasa u Srbiju svako leto. Mnogo je lepo i zadnji put je bilo lepo. Naučio sam bolje da driblam, da šutiram i dodajem", kaže Stefan, učesnik kampa.

„Znam Vasa Micić ima dve MVP titule iz finala i da je iz Srbije i znam da je igrao za Zvezdu", dodaje Nikola, učesnik kampa.

I upravo pravu i veliku zvezdu Vasilija Micića upoznali su na Kopaoniku, gde je i sam načinio prve košarkaške korake.

„Mene to stvarno ispunjava bez obzira koji je uzrast u pitanju. Ja se nadam da im bar malo upriličim ovaj događaj ovde i malo ih motivišem više za ono što je njihov cilj u budućnosti. Ja sam taj dečko koji voli uvek da napreduje pa eto i sa njima pokušavam da izgradim takav odnos da mnogu da se oslobode, pitaju šta god žele ", ističe reprezentativac Vasilije Micić.

„Naši igrači su svesni koliko je to važno da se pojave na ovakvim kampovima da podele svoja iskustva da pokažu nešto deci na terenu da im bude zanimljivije ", objašnjava Ljuba Vidačić, upravnik kampa.

I Micić je to učinio na terenu i van njega govoreći o svojim planovima.

„Ja trenutno uživam u ovome što se dešava. To su moje pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. Radim marljivo na tome jer ove godine imamo zaista lepu i kvalitetnu reprezentaciju i mislim da to svima negde cilj da se spremimo da budemo zdravi za te pripreme. Što se tiče klupskog plana, i dalje imam ugovor sa Efesom. Što se tiče NBA to je moja želja", dodaje Micić.

A Vasi se želje ispunjavaju. Jedna od njih je da se trajno posveti kampu na Kopaonik odakle je krenuo kako bi još neko dete ostvarilo košarkaški san koji je dosanjao.

 

 

 

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво