Bolnica u Banji Koviljači ispunjava sve evropske uslove za kvalitet lečenja

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Banji Koviljači jedina je ustanova takvog tipa u našoj zemlji u kojoj se leče osiguranici austrijskog penzionog fonda, srpskog porekla. Zahtev za rehabilitaciju na osnovu tog ugovora do sada je zatražilo oko stotinu pacijenata.

Od 4 rehabilitaciona centra u Srbiji koja su bila u užem izboru, austrijska komisija je procenila da sve evropske uslove za kvalitet lečenja, ispunjava bolnica u Banji Koviljači.

 

„Ja sam bio sedam puta u Austriji u banji, može da se uporedi, po evropskom sistemu je sve ovde kao i tamo, nema razlike, niti u higijeni, niti hrani, niti u lekarstvu", kaže Siniša Antonijević.

„Što se tiče usluge to je na nivou, ja bolju uslugu nisam video, od osoblja, doktora, lekara do spremačica, a što se tiče zdravlja ja ruku nisam mogao da dignem, a sada ide ruka gore skroz komplet", kaže Milosav Ilić.

Na saradnju sa penzionim fondom Austrije, u Specijalnoj bolnici, gledaju kao na posao decenije, ali i priliku da uvećaju svoje prihode čime će, kažu, biti i više prilika za investicije u tom lečilištu.

„Jedna ustanova u Srbiji, u našem zdravstvenom sistemu je uspela to da uradi, kad je uspela Banja Koviljača znači da postoje šanse", navodi dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Banji Koviljači. Dodaje: „Mi imamo zaista dosta banja i sigurno 5 ili 6 ozbiljnih centara za rehabilitaciju, mislim da je velika šansa, da uposlimo naše kapacitete, ovde lečenje ne plaćaju pacijenti već plaća država Austrija, njihovo osiguranje, a već imamo naznaku da razgovaramo sa nekim osiguravajućim kućama i društvima i iz Nemačke, i iz Švajcarske, veliki broj naših ljudi radi na tim prostorima".

Pregovori sa austrijskim fondom trajali su četiri godine, a nakon što je Specijalna bolnica ispunila sve zahteve zaključen je trogodišnji ugovor. U Banji Koviljači, kažu, da je to veliko priznanje kako za njih, tako i za ceo zdravstveni sistem, jer je reč o saradnji u okviru koje državno osiguranje Austrije prvi put potpisuje komercijalni ugovor sa rehabilitacionim centrom druge države.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво