Bujanovački potrčko na usluzi od jutra do mraka

Poput nekih gradova u Srbiji, i Bujanovac je dobio svog potrčka, koji pomaže svojim sugrađanima. Dostavlja im namirnice, lekove i druge sitnice za skromnu nadoknadu.

Od ranih jutarnjih sati je na svom motoru, pomaže sugrađanima, pruža usluge plaćanja računa, kupovine i dostave na kućnu adresu. Zoran Kovačević Sinjor je bujanovački potrčko već mesec dana.

"Traže hranu, cigarete, lekove u apoteci, bilo šta, ja odem, uzmem, odnesem poručiocu i to", kaže Zoran Kovačević Sinjor, potrčko iz Bujanovca.

Telefon "Potrčku" zvoni često i porudžbine prima i u pokretu, i po dvadesetak dnevno. Najsrećniji je kaže, kada pomogne sugrađanima koji nisu u mogućnosti da sami nešto nabave.

"Baš je zabavno i lepo, uvek si u pokretu sa ljudima, uopšte nije naporno", objašnjava bujanovački potrčko i dodaje da se ne boji korone. "Tri puta sam vakcinisan i uvek imam i masku."

I Bujanovčanima znači njegova pomoć.

"On nam izlazi u susret, završava nam posao, bude brz i efikasan, tako da nam to puno znači", zadovoljan je njegov sugrađanin Miloš Mitić.

"Primer svim onim mladim ljudima koji čekaju da njihovi roditelji prime platu ili babe i dede panziju pa da im daju za kafu, što se ovde često dešava. I da im istovremeno pokaže da posla zapravo ima", dodaje Nikola Lazić, iz Bujanovca.

Zoran je u penziji već 30 godina, slobodno vreme koristi da pomaže, ali i da dodatno zaradi. Cena njegove usluge je simbolična od 50 do 150 dinara.

 

 

 

 

 

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво