Na Srebrnom jezeru sve puno do kraja avgusta

Ugostitelji i vlasnici apartmana na Srebrnom jezeru turističku posetu ocenjuju kao odličnu. Svi objekti za smeštaj popunjeni su do kraja avgusta, jer su domaće goste, koji su se odlučili za letovanje u inostranstvu, delimično zamenili stranci.

Prošlogodišnja rekordna posećenost Srebrnog jezera, ovog leta verovatno neće biti dostignuta, jer je veliki broj naših građana otišao na odmor u inostranstvo. Ipak, smeštajni kapaciteti na "Srpskom moru" popunjeni su do kraja avgusta, a vlasnici apartmana za sada su zadovoljni sezonom.

"Najviše ima Zrenjanin, Novi Sad, Sombor, Subotica, Bački Gračac, evo jutros smo ih ispratili, najviše Vojvođana", kaže Brana Cvetković, vlasnica apartmana.

"Odmah čim dođu pitaju da li može da se sprema hrana, da li može da se sprema roštilj, koje uslove sve imaju, tako da u principu su zadovoljni", navodi Goran Cvetković, vlasnik apartmana.

Veliki broj domaćih turista prošle godine iskoristio je vaučere za odmor na Srebrnom jezeru. Ovog leta ih je nešto manje, ali je zato povećan broj stranaca, pre svega Rumuna.

Goran Dinčić, ugostitelj i vlasnik apartmana kaže: "Brzo se prodala zadnja tura vaučera, tako da mi ove godine i nismo došli u neku poziciju da smo mogli da koristimo vaučere. Međutim, bez obzira na to, radili smo sa nekim stranim agencijama i nadomestili smo to jako dobro".

"Za sada i posećenost i popunjenost smeštajnih kapaciteta i prusutnost turista je na jednom vrlo visokom nivou, mi smo zadovoljni. Kako sa realizacijom vaučera, tako i sa turistima koji dolaze mimo vaučera da provedu produženi vikend, ali ima i onih koji se odlučuju da odmore provedu na Srebrnom jezeru", navodi Dajana Stojanović, direktorka TO Veliko Gradište.

Turiste na Srebrno jezero privlači njegova lepota, zatim blizina auto puta, ali i brojne manifestacije od Carevčevih dana do filmskog festivala Sila fest. Najstarije, "Alaske večeri", proslavile su 55. rođendan.

"Od 65. godine je uvrštena u manifestaciju Turističke organizacije. I, tako da, lepo je jedan osećaj ko pobedi. Ipak je to jedan događaj", kaže Goran Gicić, iz Rama.

Nakon "Alaskih večeri", sledi "Pasuljijada", a program manifestacija pun je do kraja leta. U Velikom Gradištu se nadaju da neće doći do uvođenja rigoroznijih epidemioloških mera, poput zabrane okupljanja, I da će realizovati sve što su planirali.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво