U selu Grabovica sve je etno, i fitnes i velnes

Etno-turizam ne gubi na popularnosti. Domaćini se trude da za goste osmisle dodatne sadržaj. Tako u Grabovici kod Gornjeg Milanovca možete doživeti velnes i spa na srpski način.

Recept je jednostavan. Potrebno je da gost sedi pod kruškom ili šljivom, na slami pokrivenoj ćilimom. Sledi masaža malinama i piling projnim brašnom u staroj drvenoj karlici. Tretman se završava obuvanjem vunenih čarapa.

Jovana Vilotić, gošća iz Beograda, kaže da se oseća sjajno. "Piling je najviše prijao, a mogu vam reći i da je  sok od maline  božanstven.''

Sve je prirodno. Gosti mogu sami ubrati voće i povrće u bašti, a u čari seoskog turizma ubrajaju se i igre najmlađih sa životinjama.

''Bili smo u luksuznim hotelima, poslovni i ovakvim i onakvim, međutim to nije odmor, to je neka druga vrsta doživljaja. Ovo je onako zaista jedan pristup, potpuno drugačiji, životu,'' utisak je Bojane Malović iz Beograda.

 Da bi se gosti odmorili kao kod svojih, domaćini su im potpuno posvećeni. Pripremaju domaće specijalitete, ali nude i etno fitnes uz igranje kola ili,po želi, srski velnes i spa.

Žiža Ivanović, "Vila melodija" iz Grabovice, dodala je u program i akupunkturu koju je završila pre 25 godina. " Ako gost ima neki problem, onda dodatno uradim i masažu tih tačaka i to je i terapeutski efekat , za uživanje i za sve čula,'' kaže ona.

Uz jedinstven doživljaj i puno srce, gosti iz Grabovice kod Gornjeg Milanovca često ponesu i rukom oslikane suvenire.

 

 

 

 

 

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво