Читај ми!

Vanredno u pojedinim delovima Opštine Ćićevac

Za samo pet dana u Opštini Ćićevac palo je 193 litra kiše po kvadratnom metru, usled čega su bujični vodotoci poplavili 50-tak objekata, dvorišta i poljoprivredno zemljište.

U PU "Čarolija" od utorka nema dece. Svi zaposleni angažovani su na raščišćavanju i dezinfikovanju poplavljenih prostorija jaslene grupe, kuhinje i kotlarnice, kako bi okruženje  za 140 mališana bilo bezbedno.

Direktorka  Danijela Stamenković kaže: " Jaslena grupa je u ovom trenuku pretrpela najveću štetu, deca iz jaslica neće biti smeštena u ovu prostoriju.Ali  smo  obezbedili dodatnu prostoriju u kojoj je sada sve spakovano, tačno onako po njihovim potrebama. Od ponedeljka ćemo moći da  krenemo sa radom. "

Iz podruma osnovne škole u Ćićevcu uklanja se mulj, teška mehanizacija angažovana je na raščišćavanju desetak puteva u gradu i okolnim selima. Iako se voda povukl,a posledice su još uvek vidljive.

"To je jurila voda putem, nosila pesak, nosila drveće, granje. Sve je to sišlo ovde vidite i sami. U dvorišta ulazilo, potok je bio pun peska, to je išla voda i preko, čudo je bilo. Stvarno nisam do sada ovo doživeo," kaže meštanin Dragan Mišić.

Obilne padavine najviše su pogodile Lučinu, Stalać, Pojate i centar Ćićevca gde je van funkcije i drugi sprat Opštinske uprave, zbog oštećenja elektroinstalacije. Nedostatak kanalizacione mreže stvorio je dodatni problem.


"Septičke jame su sve bile izle za vreme poplave što znači da su sve ulice, sve poplavljene površine u prethodnom periodu sada negde kontaminirane, " upozorava predsednica Opštine Ćićevac dr Mirjana Kulić, "ovim putem apelujem da svi koji su imali problem sa poplavom dođu u "Razvitak" i uzmu dezinfekciona sredstva, kako bi sanirali prethodno poplavljen površine."

Za poplavljena staračka domaćinstva podela dezinfekcionih sredstava biće organizovana, kao i obilazak komisije za procenu štete. Ostali građani mogu da je prijave u holu opštine.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво