Ugašen požar na deponiji u Rakovcu

Bujanovac i okolna sela su nekoliko dana u jutarnjim i večernjim satima bili u oblacima dima zbog deponije u Rakovcu. Požar je ugašen, ali trajnog rešenja nema, jer se smeće svakodnevno pali.

Pale gume, a kada izgore pokupe žicu, ali često se nepažnjom vatra proširi na deponiju. To stvara tamne oblake dima koji se šire do okolnih sela i Bujanovca, a meštani se žale.

"Ne može ni prozor nikako da otvorimo, danju nekako opet, zavisi dim gde vetar ga nosi da li tamo, ovamo, funkcionišeš do negde, ali noću nikako. To toliko spadne dim dole", kaže Goran Mitić iz Rakovca kod Bujanovca.

"Mora da se zatvori sve to je strašno nešto, ne znam dokle će da rade tako nešto." "Nit možete da otvorite vrata, nit prozor, ništa. To samo kada će se završiti, to se ne zna", poruka je meštana Rakovca.

Radnici "Komunalca" ugasili su požar i zatrpali peskom deponiju, ali vatra se ponovo razbukti pa dežuraju i gase je. Van ove deponije niču divlje koje ovo javno preduzeće ne kontroliše.

"I policijskoj upravi sam pisao i inspekcijskoj službi i komunalnoj policiji sam se obratio isto pismeno, da bi oni već počeli da kažnjavaju ove ljude koji to rade", kaže Ruždi Haliti, direktor JKP Komunalac u Bujanovcu.

Opština Bujanovac ima lokalni plan za upravljanje otpadom i dugoročno rešenje, stanicu za reciklažu i prenos otpada do sanitarne deponije u Vranju koja još uvek nije u funkciji iz tehničkih razloga i ne zna se kada će početi da radi.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво