Читај ми!

Slika sa potpisom Željka Obradovića, ostaje Nađi za uspomenu, iako je prodata za njeno lečenje

Prikupljanju pomoći za lečenje četvorogodišnje Čačanke Nađe Đerović doprineo je i najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović. On je potpisao svoju sliku koja je prodata na aukciji, ali će, na zahtev kupca, ipak pripasti maloj Nađi.

Rad Vladice Milovanovića Vlajsa našao se na internet aukciji u martu, kada su vlasnici kafea koji nosi ime čuvenog Žoca za pomoć maloj sugrađanki, organizovali humanitarnu akciju.

 

"Slika je prodata. Prodali smo gospodinu Goranu Bojoviću koji živi u Kanadi, koji je jedan, ako ne i najveći humanista na ovim prostorima i koji je donirao pozamašnu sumu od 195.110 dinara", kaže Matija Samardžić, menadžer kafea.

Na njegovo insistiranje, dodaje, slika je ostala kod nas i zamolio nas je da tu sliku poklonimo devojčici da joj ostane kao uspomena na ovu akciju.

Kako bi ova pričljiva i nasmejana devojčica istrajala u svojoj borbi i počela samostalno da hoda,  očekuju je brojni tretmani i lečenje, ali i operacija u Americi za koju je potrebno oko 130.000 evra.

Milica Đerović, Nađina mama kaže da njena dijagnoza zahteva konstantan rad.

"Mi prosto ne možemo da stanemo. Ova akcija nam puno znači", kaže Nađina mama.

Zahvalna je svima koji su učestvovali u akciji. "Mi ćemo  i navodi da će novac koji su dobili od prodaje slike iskoristiti za rahabilitaciju u Novom Sadu na koju Nađa ide 10. maja". 

Ovi Čačani želeli su da pomognu maloj Nađi, ali i podstaknu druge da budu humani i pošalju SMS za njeno lečenje. Planiraju nove akcije i aukcije na kojima će se uz slike verovatno naći dresovi i trofeji jednog od najboljih trenera na svetu Željka Obradovića.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво