Deca Jagodine: "Gavrilo druže dajemo ti reč, dobijamo ovaj meč."

U prikupljanje sredstava za lečenje sedmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, uključili su se i mališani vrtića "Pivara", u Jagodini. U susret Uskrsu, pravili su ukrase za prodaju. Trodnevnoj akciji odazvali su se i roditelji, donatori, vaspitači, kao i đaci Osnovnih škola.

Pesmu za Gavrila, napisao je Vukašin sa svojom mamom, a uz pesmu vredne dečije ručice pravile su protekle dve sedmice ukrase za hunmanitarni bazar. Ko je nepoznati drugar iz Kragujevca kome je potrebna pomoć za lečenje ovi mališani vrlo dobro znaju iako imaju od tri do šest godina.

 

"Pravili smo neke ukrase kako bi to dali drugoj deci i da bi skupili pare da bi Gavrilo bio zdrav", kaže Danilo.

Da se prikupi neophodan novac za Gavrilovo lečenje potrudili su se i roditelji i vaspitači, sve na inicijativu dece.

"Oni su kući verovatno čuli od njihovih roditelja za Gavrila i onda nama je trebalo samo da se pogledamo i da rešimo", objašnjava Rada Petrović, glavna vaspitačica u vrtiću "Pivara".

"Imali smo veliki odziv sponzora, prvenstveno naših roditelja, a onda je to krenulo i šire, kako su se ljudi sami odazivali tako se širio i asortiman", dodaje vaspitačica Jasmina Jovanović.

Uz uskršnje ukrase i igračke, na humanitarnom bazaru u dvorištu vrtića i saksijsko i sobno cveće, slatkiši donatora i sponzora. Da pomognu došli su i mlađi osnovci iz susednih škola.

"Kupila sam za Gavrila jer stvarno želim da on bude dobro", kaže Danica.

"Ja volim kad se deca zabavljaju sa igračkama, hoću da mu pomognem", dodaje Petar.

Za lečenje malenog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, potrebno je 2,5 miliona evra. Mališani iz Jagodine poručuju: "Gavrilo druže dajem ti reč, dobijamo ovaj meč."

 

 



среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво