Читај ми!

Pozorište u Vranju: Pet predstava do kraja januara

Posle prazničnih dana, nastavljena je pozorišna sezona u Vranju. Glumci pozorišta "Bora Stanković" odigrali su predstavu za decu "Mačak u čizmama", koja je od 2017. godine na repertoaru. Do kraja januara publika će moći da pogleda još četiri predstave.

Devojčicama Nedi i Nini, jako se dopala predstava „Mačak u čizmama". I drugoj deci dopala se priča o pametnom mačku - legendarna bajka sa elementima basne.

"Bili su kralj i kraljica. -Je li bilo i ptica i zečeva? Bilo je", kaže Lana. "Šta ti se svidelo najviše? Kad je prevario džina", dodaje Nemanja.

"Sad me je pitala ćerkica, kako smo se ploveli. Pa ne znam kako smo se proveli, kaže supel. Lepo je, lepo je stvarno da opet ima, nismo imali duže vreme predstave", ističe Ivana Stanković.

Pozorišna sezona koja je umnogome bila uslovljena pandemijom koronavirusa, u Vranju je nastavljena predstavom koju je režirao Trajče Gjorgijev. Prvobitna postava glumaca je promenjena, ali su osnove iste.

"Pouka je da treba da se borimo za to, ako nešto nemamo, treba da skupimo snage i krenemo u to kakav god ishod bio", kaže Dušan Tomić, glumac pozorišta "Bora Stanković" u Vranju.

"Ja radim i kao animator sa decom, tako da meni to ne predstavlja problem, navikao sam. Ali morate da shvatite ozbiljno zadatak, podjednako i dečju i večernju scenu", naglašava Marko Nikolić, glumac pozorišta "Bora Stanković" u Vranju

Pozorište "Bora Stanković" ove godine obeležava jubilej, 125 godina postojanja.

"Davne 1896. godine, 30. januara prvi put je izvedena predstava "Gorski vijenac", u režiji Radoja Domanovića, tako da će pozorište uzeti učešće ove godine i biti kum na realizaciji Svetosavske nedelje", ističe Nenad Jović, direktor pozorišta "Bora Stanković" u Vranju

Do kraja januara pozorišni program u Vranju čine još jedna dečja, dve večernje, i gostujuća predstava.

 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво