Valjevo: nema zaboravljenih

Udruženje građana "Autizam Valjevo" uručilo je paketiće svojim članovima. Ovom akcijom najavljuju brojne programe u 2021. godini.

Nakon novogodišnjih paketića, 40-toro dece iz valjevskog Udruženja građana "Autizam" obradovali su se i božićnim poklonima. Briga o deci sa autizmom, za pojedine porodice iz ovog Udruženja, prva je pomoć koju su dobili.

"Ovo je prvo Udruženje koje nam je izašlo u susret što se tiče dece sa autizmom i bilo kakva vrsta pomoći od njih smo dobili stvarno, naišli smo na potpuno razumevanje i pomoć i podršku", kaže Katarina Đukanović iz Valjeva.

 

Za svoje članove, Udruženje je oreganizovalo nekoliko ovakvih akcija u protekloj godini kao i raspodelu druge pomoći zbog pandemije.

Stručna pomoć porodicama sa autističnom decom najvažnija je aktivnost Udruženja.

"Obezbedili smo logopedsko defektološke tretmane, obezbedili smo podršku pshiloga, obezbedili smo pravnu pomoć roditeljima dece sa autizmom", objašnjava Gabrijela Šipoš, predsednica UG "Autizam" Valjevo.

Valjevsko udruženje "Autizam", uz pomoć donatora, počelo je i adaptaciju dva objekta u selu Moravci kod Ljiga, u kojima se planira organizovanje besplatnog odmora za porodice sa decom sa zdravstvenim problemima u razvoju iz cele Srbije.

 

 

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво