Kako se u doba koronavirusa novi naslovi predstavljaju publici

Pandemija koronavirusa, zaustavila je mnogobrojne programe u kragujevačkoj Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić". Ali, ne i izdavaštvo i dovijanje, kako da se novi naslovi predstave čitalačkoj publici. Tako je nastalo "knjižarenje" video promocija novih naslova zavičajnih pisaca.

Sanja Živković, organizator programa je knjigu zamenila kamerom, kojom beleži prikaze dela kragujevačkih stvaralaca. Ispred nje, je Željko Jovanović, pisac knjige aforizama "Ostavite nešto Apokalipsi". 

Iako je za oboje kontakt sa čitaocima nezamenljiv, okolnosti nameću novi način promocije.

"Ja više volim živi odnos sa publikom, ali interesantno je. Ovo je jedno od prvih predstavljanja knjige, a nadam se da će ih biti još mnogo u drugim gradovima", navodi Željko Jovanović, književnik iz Kragujevca.

A, do tada, kroz video-zapise, biće snimljen ciklus od sedam epizoda, to jest, prikaza knjiga kragujevačkih pisaca, koje je izdavačka kuća "Koraci", objavila ove godine. U nedostatku klasičnih promocija, to je jedan od načina, predstavljanja čitaocima.

"Mislim da je taj prilog koji objavljujemo svake srede na našem Jutjub kanalu, informativan, da se sastoji od segmenata i razgovora sa autorom, sa kritičarem i čitanjem konačnog dela", navodi Mirko Demić, direktor Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu.

Sanja Živković navodi da na programima, mogu u skladu sa prostorom da prime 100 do 200 ljudi, a da je sa druge strane, broj pregleda znatno veći.

Ima i onih koji po omiljeno štivo ne idu na digitalni kanal, već i dalje u biblioteku. I statistika je na njihovoj strani. Isti ih je broj, kao i lane.

"Stavim masku kao što je predviđeno, napravimo rastojanje ako je potrebno i funkcionišemo i dalje", navodi jedan od čitaoca.

Od snimaka kragujevačkih pisaca, biće formirana trajna zavičajna videoteka. A, u oktobru nova akcija kragujevačke biblioteke - besplatna članarina za učenike i studente.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво