Jagodinski treneri razbijaju stereotip o treninzima za najmlađe

Podsticanje dece da se bave sportom od presudne je važnosti za sticanje zdravih životnih navika. Treneri Akademije sporta u Jagodini animiraju najmlađe da vežbaju u svim vremenskim prilikama. Treninzi se, kažu roditelji, ne propuštaju.

Sumorno, kišovito jutro za mališane  je prilika da šetaju, skakuću, trče i  šljapkaju po baricama. Niko ih ne opominje i ne sputava, a do roditelja stižu fotografije i snimci nasmejane dece. I na kiši i na suncu, svako ima svoje razloge zašto voli da vežba!

Program Akademije sporta zasniva se na bazičnim sportovima poput atletike, gimnastike, plivanja, kao i prevenciji telesnih deformiteta i pripremi za aktivno bavljenje sportom.


Mirjana Jovanović, majka, oduševljena je time što su deca imaju stalan kontakt sa prirodom, reči pohvale ima i za trenere. Neki roditelji čak  razmišljaju da upišu dva termina za trening!

Kako da zdrave navike postanu deo svakodnevnog života,  misija je  profesionalnih trenera. Vežbanje na otvorenom podstiče i raspoloženje i samopouzdanje.

Filip Marović, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta, kaže: "Dete uči ono što živi. Ono što detetu damo, to će i da iskoristi  za život, poput sporta, zdravih navikea. Ne mora niko od njih sutradan da postane profesionalni sportista, ali će imati  zdravu svest o fizičkoj aktivnosti, o kretanju."

Samo čovek koji je kao dete zavoleo prirodu moći će da se za nju bori  kad poraste, kažu treneri. To je i najbolji način da se sačuvaju dobre navike i okruženje iz detinjstva.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво