Radovi NIS-a na Paliću uznemiravaju građane, nadležni im odgovaraju da su bezbedni

Od kako je u martu ove godine Naftna industrija Srbije počela da istražuje naftu i gas na dve lokacije na Paliću, meštani Ludoške ulice se žale na pogoršane životne uslove.

Danas je zbog toga u Subotici održan sastanak svih zainteresovanih strana. Na dan kada svet izražava brigu o životnoj sredini, pojedini meštani Palića izeli su probleme koje im stvaraju radovi na istraživanju nafte i gasa.

Zoltan Miković, iz Ludoške ulice na Paliću žali se na buku, vibracije, prašinu i izduvne gasove. Ne krije da je zabrinut za bezbednost svoje porodice.

U Naftnoj industriji Srbije tvrde da su sve radove dobili saglasnost nadležnih organa.

 Srđan Dragišić, direktor tehničkog departmana NIS-a, navodi da na svim  projektima, pai u Subotici i na Paliću,  koriste  najsavremeniju tehnologiju koja štiti  ljude i životnu sredinu. Sve što rade uskađuju prema Republike Srbije.

Navode NIS-a potvrđuje i Saša Igić, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za energetiku. Kaže da ta firma  svu neophodnu dokumentaciju, sve neophodne saglasnosti i da je sve  u skladu sa Zakonom o energetici, rudarstvu i geološkim istraživanjima.

U lokalnoj samoupravi Subotice kažu da nisu nadležni  u ovom slučaju. Žika Reh, sekretar za zaštitu životne sredine Grada Subotice, ističe da tokom dvomesečne  javne rasprave nije bilo primebi građana na studiju.

 Građani Ludoške ulice traže da se radovi na bušotinama obustave, a u NIS-u su pokazali spremnost da sledeće nedelje, na lokacijama na Paliću, provere sa kakvim se problemima građani obližnjih kuća suočavaju.

 

 

 

 

 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво