Pola veka ženskog fudbala u Subotici

Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice ove godine slavi 50. rođendan. Obeležavanje jubileja počelo je otvaranjem novih klupskih prostorija.

Klub je ove godine 11. put na tronu ženskog fudbala u Srbiji. Devojke koje su u Srbiju i Suboticu dovele Atletiko iz Madrida i Bajern iz Minhena, željno očekuju povratak na teren.

"Prvenstveno je cilj da se vratimo u normalan tok, posle dvomesečne pauze. Nadam se da ćemo uspeti, u što kraćem roku, da se vratimo u formu u kojoj smo bile, a posle da napredujemo i opravdamo očekivanja stručnog štaba", očekivanja su fudbalerke Milice Kostić.

Na dan osnivanja Kluba otvoren je novi administrativni centar Spartaka i muzejski prostor za brojne trofeje. Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak, kaže da je otvaranje administrativnog centra slanje jasne poruke da su deo Evrope, dok će se u muzeju pokazati da je sve što je postignuto rezultat timskog rada. 

Fudbalerke Spartaka imaju imaju snažnu podršku Fudbalskog saveza Srbije i lokalne samouprave. Bojan Pavićević, direktor ženskih selekcija FS Srbije kaže da su gledali da na svakom koraku izađu u susret klubu: "Bili smo uključeni i u ovu investiciju."

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban podseća da su deo Vladinog projekta - sedam stadiona koji će biti obnovljeni.

"To sve govori da će naše devojke imati uslove za rad na visokom nivou", ističe Laban.

Šampionke Srbije u fudbalu sada se koncentrišu na kvalifikacije u Uefinoj Ligi šampiona. Kapitenka Violeta Slović kaže da će pokušati  da se ponovo plasiraju u Top 32 ekipe, ali i da dovedu neku veliku ekipu u Suboticu.

Pola veka kluba Spartak fudbalerke će obeležiti raznim manifestacijama, a najveća nagrada biće im pobeda nad nekim evropskim klubom.

 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво