U Preševu problemi s vodosnabdevanjem

U Preševu je najveći komunalni problem - vodosnabdevanje. Cevi su dotrajale a kvarovi česti. Poslednje dve nedelje radnici preduzeća "Moravica" su stalno na terenu, pokušavaju da otklone kvar u blizini rezervoara. Zbog toga meštani sela Čukarka i naselja Železnička stanica, nemaju vodu.

Pukla je cev  ispod fabrike u izgradnji, na dubini od devet metara. Pucala je i ranije, i pronašli su drugo rešenje - novi cevovod dužine 500 metara.

Tu su naišli na sledeći problem - ispod tankog sloja zemlje je kamen, kvarile su se mašine. Naišli su i na strujne kablove.

"Sreća što smo naišli, dalekovod je bio malo zastareo pa su menjali iz Distribucije brzo, vidite i teren, ovo je peta, šesta kategorija zemljišta", kaže Erol Mustafa, menadžer preduzeća "Moravica".

Meštani Čukarke  nemaju vodu iz vodovoda, ali imaju bunare. Bez vode su i u naselju Železnička stanica. I tu neki imaju bunare, a iz vodovoda povremeno stiže voda.

Prošle godine je u blizini sadašnjeg kvara četiri puta pucala je cev. I u ostalim delovima opštine kvarovi su česti. Nema dovoljno ni radnika u preduzeću, neki imaju više od 60 godina, a neki su u samoizolaciji, zbog povratka iz inostranstva.

"Bogami, dve nedelje je previše. Čukarka ne valja, ovde ne valja, imamo veliki kvar, previše posla ima", kaže radnik Bujar Saliju.

Rađene su studije o rešavanju problema vodosnabdevanja, cevi su dotrajale, nema ni preciznih dokumenata o trasama cevovoda, a ni dovoljno vode.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво