Trideset buradi sa opasnim otpadom mesecima stoji u selu kod Smedereva

U ataru Lugavčine, sela u blizini Smedereva, od septembra prošle godine stoji tridesetak buradi sa opasnim otpadom. Policija dežura 24 časa i ne dozvoljava pristup posedu. Iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, najavljuju da će opasni otpad uskoro biti ukljonjen.

Nedaleko od obale Velike Morave, na posedu Branislava Davidovića, pre šest meseci osvanula je burad sa sumnjivim sadržajem.

Odmah po prijavi, na teren su izašle nadležne službe, koje su nakon analiza, zaključile da se u njima nalazi organski otpad, koji sadrži opasne supstance.

Branislav strahuje da će zemljište i reka biti zagađeni.

"Što se buradi tiče, meni ne smeta, burad k‘o burad, nego šta je u njima, a to smeta svakom, čim čuva MUP, da to nešto nije u redu. Ako bude recimo izliv Morave kao 2014. godine, ona je dolazila do tog mesta gde su burići, može da bude veliki problem", priča Branislav.

Policija je brzo identifikovala osumnjičenog. Reč je 30-godišnjem M. P., kojem je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine izdala rešenje da opasan otpad ukloni bezbedno, o svom trošku. Međutim, on to nije učinio.

Kako je RTS-u potvrdilo Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, osumnjičeni se ne odaziva na pozive tužioca, te je za njim raspisana i potraga. Vlasnik njive se nada da će se situacija rešiti što pre.

"Odmah su došli u najkraćem roku i MUP i inspektor ekologije i ekipa koja je proveravala o čemu se radi tu. Mislim sve je to odrađeno, ali nije sklonjeno. Što, zbog čega, ja ne znam", dodaje Branislav.

U saopštenju Ministarstva životne sredine, navodi se da će opasne materije uskoro biti uklonjene i da nema razloga za zabrinutost meštana, niti ukupne javnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво