Apel Kruševljanima da ne bacaju višak hrane

Po uzoru na novosadsku grupu "Obrok za porodicu", Kruševljanka Žaklina Radonjić inicirala je putem društvenih mreža, pod istim nazivom i sa istim ciljem, humanitarnu misiju i u gradu pod Bagdalom. Paketima prehrambenih namirnica i pripremom obroka, grupa već dva meseca pomaže svima koji se nađu u teškoj situaciji.

Grupi "Obrok za porodicu" Jasmina Miletić iz Kobilja nadomak Kruševca priključila se pre mesec dana. Pored životnih namirnica koje je donirala, podršku plemenitoj ideji daje i pripremom obroka. Staračkih, samačkih domaćinstava u selima je sve više.

"Treba da izađemo jedni drugima u susret i bilo bi dobro da nas ima više. Da pomažemo jedni drugima, a ne da prolazimo pored naše familije, rođaka, komšija kao da ih nema", rekla je Jasmina Miletić iz Kobilja.

Paket pomoći na adresu onih koji su se grupi javili sami ili po preporuci, stiže mesečno.

Prednost imaju porodice bez primanja i sa bolesnom decom.

"Imam dete sa posebnim potrebama, ima autizam. Ova pomoć znači zato što su primanja mala, živim od socijalnih davanja, i dobrodošla je svaka vrsta jednokratne pomoći", navela je Ana Dokmanac, samohrana majka iz Kruševca.

Pomoć za 40 porodica 

Moderator grupe "Obrok za porodicu Kruševac" Danica Dimitrijević istakla je da pomoć trenutno dobija oko četrdeset porodica.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da naše porodice uz pomoć u hrani, hemiji i kozmetici mogu da dobiju i pomoć našeg stomatologa i interniste koji se pre par dana uključio u ovu našu lepu priču", rekla je Danica.

Talas dobrote se širi. U grupi je blizu 3.000 članova. Donatora sve više, ali i onih kojima je pomoć potrebna.

"Imamo porodice gde imamo bebe od 15 dana do 18 meseci. To stvarno jesu naše bebe jer se trudimo maksimalno da te porodice imamu prvenstvo, baš zbog tih beba što imaju. Da imaju kozmetiku za bebu 'pampers', čak smo obezbedili šetalicu i kolica i ostali propratni materijal koji je potreban za bebu, a od garderobe i hrane da ne pričamo", rekla je Žaklina Radonjić, osnivač grupe "Obrok za porodicu Kruševac".

Na Kruševljane apeluju da hranu ne bacaju, već višak doniraju grupi koja, kažu, novac ne prima, a humanost potvrđuje i nabavkom ogreva za promrzle, rođendanskih torti, školskog pribora i igrački za najmlađe.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво