Tragajući za biološkim roditeljima posumnjao da je jedna od „nestalih beba“

Afera „Nestale bebe“ već čitavu deceniju potresa Srbiju. Roditelji ne odustaju od svoje borbe, traganja za istinom o deci koja su zvanično mrtvorođena ili preminula ubrzo nakon rođenja. Njima se sve češće pridružuju i deca koja su usvojena i tragaju za svojim biološkim roditeljima sumnjajući da su deo te priče.

Mlađan Radivojević rođen je u martu 1981. godine u Opštoj bolnici Kruševac. Odrastao je u Donjem Adrovcu kod Aleksinca sa saznanjem da je usvojen. Nedavno je krenuo u potragu za biološkim roditeljima.

„Krenuo sam da tražim svoju porodicu, imam decu, i pošao sam da tražim majku, da vidim koja je. Otišao sam u Centar za socijalni rad, oni su mi rekli da je bila maloletnica, da je išla u školu u Kruševcu, Medicinsku školu, i tamo se porodila i tamo me ostavila“, kaže Mlađan Radivojević.

Tragajući za roditeljima iz dosijea Centra za socijalni rad do kog je došao tek posle pomoći Udruženja za istinu i pravdu o bebama, ispostavilo se da ti ljudi zvanično ne postoje u matičnim knjigama.

„Stekli su se uslovi za podnošenje krivične prijave protiv N. N. lica iz bolnice, Matične službe, iz Centra za socijalni rad iz Aleksinca zbog osnovane sumnje sa su u sprezi i saizvršilaštvu oteli Mlađana Radivojevića od neke biološke porodice. Napravili su više desetina falsifikovanih dokumenata“, navodi Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Krivična prijava je predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, a, kako je rekao novinarima oštećeni, od tužilaštva očekuje da uradi svoj deo posla i pomogne mu u pronalaženju bioloških roditelja.

Do sada su se javile tri porodice koje žele da urade DNK analizu. Njima je tog marta 1981, kada je rođen Mlađan, saopšteno u kruševačkoj bolnici da su im bebe muškog pola preminule.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво