Podrška Lani da pobedi bolest

U Kovinu je održana humanitarna sportska priredba, na kojoj su učestvovala deca školskog uzrasta. Prikupljao se novac za 28-godišnju Lanu Bulatović, kojoj je potrebna transplantacija pankreasa i bubrega na klinici u Italiji. Lani možete pomoći slanjem poruke „645“ na broj 3030.

U sportskoj hali u Kovinu okupila su se deca mlađeg uzrasta, udružena u humanitarnoj akciji da se pomogne bolesnoj devojci, Lani Bulatović. Odigrane su fudbalska i košarkaška utakmica i prikazani borilački sportovi.

„Mi smo danas došli da podržimo našu sugrađanku Lanu, koja je bolesna. Sa mnom su došli moji drugari koji treniraju i trener" kaže Stefan Đirić, FK „Spartak", Kovin.

„Večeras je centralna manifestacija „Sportisti za Lanu", gde su domaćini mnogobrojni sportisti i oni hoće ovim putem da pruže podršku Lani, a pritom da probude humanost u našim sugrađanima, da bi zajedno skupili novac koji je potreban", naglašava Sanja Ilindža, ŽKK „Kovin".

Lana Bulatović već 20 godina boluje od dijabetesa, ali joj se stanje poslednjih godina iskomplikovalo, izgubila je vid, otkazuju joj bubrezi i sada je životno ugrožena. Potrebna joj je transplantacija pankreasa i bubrega.

„Već je pri kraju snaga. Bolest je uznapredovala. Čuli smo za doktora, u Padovi, koji radu takvu vrstu transplatacije. Hvala ovim ljudima što nam pomažu, jer mi ne možemo sami, sva naša sredstva smo iscrpeli" kaže Jadranka Bulatović, Lanina majka.

Humanitarnu sportsku priredbu organizovala je kovinska Ustanova za sport, u saradnji sa svim klubovima iz okolnih sela.

„Preteča ove manifestacije su akcije koje su održane u svim naseljenim mestima naše opštine, gde su se organizovali treninzi za Lanu i gde su prikupljena određena novčana sredstva, koja će biti uplaćena humanitarnoj fondaciji za lečenje naše sugrađanke" naglašava Dejan Janjević, Ustanova za sport Kovin.

Ranije su kovinski Dom kulture i amatersko pozorište takođe održali manifestacije, kako bi pomogli Lani Bulatović da nastavi lečenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво