Kad policajci kuvaju gulaš

Članovi Internacionalne policijske asocijacije - IPA po dvanaesti put su se okupili na izletištu Zaova kod Malog Crnića, na takmičenju u pripremanju gulaša. Ovu asocijaciju čine policajci iz preko šezdeset država sveta, a domaćin druženja bila je IPA regija Braničevo.

Od 2008. godine kada je osnovana IPA regija Braničevo, policajci iz Srbije i regiona okupljaju se u Zaovačkoj šumi, na druženju, takmičenju u pripremanju gulaša i pecanju. Da malo zajedno uživaju jer su im i muke zajedničke.

„Borimo se na svoj način protiv nekih devijantnih ponašanja, ali sa druge strane znamo I da se proveselimo ovako", ističe Srđan Tubić, IPA Banjaluka.

„Uvek se stigne, nađe se vremena da se malo proveselimo i zabavimo sa kolegama, drugarima I prijateljima" kaže Nebojša Filipović, IPA Kruševac.

IPA je međunarodno strukovno udruženje policajaca, osnovano u Engleskoj 1950. godine. Danas ima više od 650 000 članova u 67 zemalja.

„Naše udruženje je zastupljeno i u Savetu Evrope, Savetu bezbednosti. Sve međunarodne snage kad idu u pomoć u drugim zemljama, gde se upućuju policijske snage, konsultuju se i uvek je uključena i naša asocijacija, kao strukovno udruženje policajaca" kaže Dragan Petković, predsednik IPA Braničevo.

Osim 30-ak policijskih bilo je i nekoliko "civilnih" ekipa. Gradsku upravu Požarevca predvodio je gradonačelnik Bane Spasović a požarevački novinari uglavnom su statirali oko kotlića, jer su kuvanje gulaša u svom timu prepustili kolegi profesionalcu. Doduše, istakli su se u degustiranju.

„Ako znaju dobro da jedu, znaju i da kuvaju. Nije to samo da jedeš dobro a da ne znaš da kuvaš. E, sad, tu su nijanse male gde na primer ovo sad treba da se potrefi ukus komisije", naglašava Slaviša Nikolić, kuvar novinarske ekipe.

Od 2008. domaćin skupa na neki način je opština Malo Crniće, na čijoj je teritoriji izletište Zaova.

„Mi se zaista radujemo da smo domaćini, da je ovako dobro posećeno, ali, pored toga što smo domaćini, mi smo i takmičari" kaže Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće.

Da li zbog iskustva ili domaćeg terena, pobednički gulaš skuvali su domaćini iz IPA Braničevo. Ipak, svim policajcima mnogo su važnije druge pobede-one protiv kriminala.



 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво