U centru Prokuplja otrovani napušteni psi

Građani Prokuplja prijavili su jutros trovanje pasa u centru grada. Nepoznato lice podmetnulo je otrov koji je ubio 15 pasa.

Vojkan Ristić jedan je od volontera koji vodi brigu o napuštenim psima u Prokuplju. Saznanje da ih neko truje potresla ga je, kao i mnoge građane Prokuplja koji su zatekli otrovane pse u gradskom parku i na glavnom šetalištu.

"Juče ujutru su stradala tri psa, tri psa su otrovana. Ja sam otišao u SUP , prijavio sam sve to, rekli su da ne mogu da reaguju jer ja nisam oštećeno lice. Jutros sam takođe pozvao SUP i detaljnije malo obrazložio situaciju, rekli su da će da izađu. Ovo što vidite sada jeste katastrofa, imate na desetine mrtvih pasa, imate veliku količinu otrova koji je bačen uglavnom u glavnoj ulici, na šetalištu, gde može lako da konzumira neko dete", kaže Vojkan Ristić, iz Prokuplja.

"Jako mi je teško, ne znam šta da kažem, ne znam ko to radi, ne znam kakav im je cilj. Umesto tim životinjama da pomognemo sa hranom i sa udomljavanjem, mi trujemo pse. Jako jezivo i jako mi je loše", navodi Gordana Kostadinović, iz Prokuplja, a njena sugrađanka Biljana Vučetić dodaje: "Ako ti možeš da otruješ jednog psa koji ti nije ništa uradio, kako ćeš onda čoveku da uzvratiš, ako ti jednu ružnu reč kaže. Ovo je strašno."

Otrov, koji je neko stavio u hranu, usmrtio je 15 pasa. Na ulicama Prokuplja nalazi se više od 60 napuštenih životinja.

Otrovani psi su bili sterilisani, čipovani i pušteni na ulicu. U Prokuplju ne postoji udruženje koje bi se brinulo o njima, kao ni azil gde bi bili smešteni.

Policija je protiv NN lica podnela krivičnu prijavu zbog trovanja pasa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво