Sećanje na pilota Životu Đurića

Na borbenom zadatku - pre tačno dve decenije - poginuo je pilot potpukovnik Života Đurić, komandant 241. lovačko-bombarderske eskadrile. Porodica, prijatelji saborci odali su mu poštu u rodnom Davidovcu kod Paraćina, i podsetili na njegovu hrabrost i junaštvo.

Kada je potpukovnik Života Đurić, neposredno pred početak NATO bombardovanja, u brišućem letu nadleteo svoj rodni Davidovac i mahnuo krilima mnogi su to shvatili kao oproštaj.

Orlovi su i danas, dvadeset godina kasnije, nadleteli sportski aerodrom u Davidovcu i spomen obeleže legendarnom pilotu, ovaj put u miru da odaju poštu svom hrabrom komandantu. A kraj spomenika bili su njegovi saborci iz eskadrile koji su ga ispratili na poslednji let, porodica, prijatelji i svi koji su ga voleli i cenili.

Grupa meštana htela je da u centru sela uredi prostor i postavi bistu pilota Živote Đurića i otkrije je na dvadesetogodišnjicu pogibije. Nekom je to smetalo pa su radovi prijavljeni inspekciji, a zatim obustavljeni. Utvrđeno je da ne postoji građevinska dozvola, čak ni zahtev za postavljanje spomen biste.

Članovi porodice nisu želeli da komentarišu slučaj jer smatraju da je čitava priča otišla predaleko.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво