Čačani prikupljaju novac za lečenje Luke Rakonjca

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Vladislav Petković Dis" iz Zablaća organizovali su akciju kako bi prikupili novac za lečenje svog druga Luke Rakonjca, obolelog od sarkoma. Pridružili su im se prijatelji iz Tehničke škole i Kancelarije za mlade. U akciju su se uključili i privrednici, javne ustanove i ugostitelji.

Pozivu mladih za pomoć Luki odazvali su se mnogi. Pored štanda na Gradskom trgu gde prodaju svoje umetničke radove pomoć sakupljaju i u hodu. Neki i sviraju.

Na izložbi ponuda raznovrsna. Predmeti izrađeni različitim tehnikama i ukrašeni veselim bojama. Luka je prošlogodišnji maturant škole u Zablaću i pre dve godine škola je organizovala sličnu akciju. I ovoga puta želja da se pomogne bila je velika.

„Nadam se da ćemo se svi nekako zajedno družiti i pomoći mu prosto na ovaj naćin. Dati neku, ne samo materijalnu podršku, jer materijalna podrška nije jedina stvar koja je njemu potrebna , već da prosto mu damo i , damo mu pozitivnu energiju, ljubav da zna da mi mislimo na njega i da smo tu uvek za njega", kaže Aleksandra Ćosić- Marinković , likovni pedagog.

Čačani su zainteresovani za akciju. Neki kupuju predmete, a neki samo ostavljaju novac.

Svoje radove deca će prodavati i sutra. Nadaju se lepom vremenu jer je današnje sunčano prepodne izmamilo brojne prolaznike. Mnogi su svratili na štand i ostavili pomoć za Luku.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво