Podrška zemljoradnicima iz Vranja

Zemljoradnička zadruga „Poljanica trend” kod Vranja dobila je 5,9 miliona dinara bespovratnih sredstava iz Programa podrške sprovođenja mera ravnomernog razvoja Srbije.

Sredstva koja su dobili od države uložili su u kupovinu hladnjače i sušare. Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je da je u Srbiji za dve godine otvoreno 350 zadruga u 90 sela.

Dalibor Ivanović živi na relaciji Skoplje-Poljanica. U Makedoniji je filmski režiser, u okolini Vranja poljoprivrednik. Zasadio je maline pre tri godine, planira da proširi proizvodnju.

Zemljoradnička zadruga „Poljanica trend” ima osam zadrugara i još deset kooperanata. Najviše se bave malinarstvom, jer je poljanički kraj pogodan za to. Pod malinom je 70 hektara. Zadruga ima hladnjaču i sušaru, uložili su 5,9 miliona dinara bespovratnih sredstava od države.

Kapacitet sušare je 500 kilograma - tu će suštiti maline, šumsko voće, lekovito bilje, pečurke.

Poljanički kraj kod Vranja obuhvata 22 sela, većina meštana bavi se poljoprivredom. Sredinom prošlog veka bilo je 40.000 grla stoke, sada ima tri hiljade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво