Loznica - tranzit za migrante koji idu ka Zapadnoj Evropi

U poslednjih nekoliko meseci, u Loznici i okolini, primetan je veći broj migranata koji pokušavaju da pređu granicu sa Republikom Srpskom i nastave dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Koliko je migranata trenutno u Loznici i svim ostalim pograničnim mestima uz reku, Drinu teško je trenutno proceniti.

Uglavnom dolaze iz Pakistana i kreću se u grupama od desetak ljudi. U blizini gradske autobuske stanice i parka migranti uglavnom borave čekajući prevoz do sela Borina gde se nalazi železnički most, preko kojeg pokušavaju da pređu u Republiku Srpsku.

Oni hrabriji pokušavaju da preplivaju, ili pregaze Drinu kako bi prešli na drugu stranu obale. Većina njih je bez dokumenata i na ilegalan način pokušava da ode iz Srbije.

Nezvanično, postoje čak i grupe krijumčara koje im nude prevoz čamcima preko reke, migranti sa kojima sa danas razgovarala kažu da je cena po osobi 120 evra.

Nezvanična informacija je da su u policijskoj akciji te grupe razatkrivene, sprečeni u nameri i da je samim tim i migranata sve manje u našem gradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво