Nemački "Leoni" gradiće fabriku na Ratarskom imanju u Kraljevu

U Kraljevu je po hitnom postupku sazvana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici raspravljali o izmenama generalnog urbanističkog plana i uređenju lokacije gde bi se gradila nova fabrika kompanije Leoni u Srbiji.

Fabrika nemačke kompanije Leoni će se graditi na Ratarskom imanju. To je sada poljoprivredno imanje, odnosno ekonomija Poljoprivredne škole.

Da bi se velikom investitoru omogućilo da nesmetano uđe u posed gde bi gradio fabriku potrebno je da se promeni namena ovog zemljišta i uredi komunalna infrastruktura.

Danas je sazvana vanredna sednica skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Izmena plana generalne regulacije Ratarskog imanja - Grdice koji je dostavilo Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalne delatnosti.

Pre sednice ceo projekt je bio stavljen na javni uvid i nakon javne rasprave komisija grada ga je prihvatila.

Za Leoni je planirana parcela površine oko 13 hekatara. Sam proizvodni pogon imaće 60.000 metara kvadratnih.

Parcela se naslanja na dve odlične saobraćajnice, s tim što će se novim kružnim tokom urediti priključak na Ibarsku magistralu.

Projektom regulacije obuhvaćena je površina od 27,5 hektara, što znači da će se ovaj deo grada potpuno transformisati.

Leoni će u Kraljevu, kako se najavljuje. zaposliti 4.000 radnika. Prvi pogon za proizvodnju kablova i instalacija za automobilsku industriju biće završen do kraja decembra ove godine a prvi radnici će u hale ući 2019.

Kompletna projekat biće završen 2020 godine kada će ovde raditi najveća fabrika kompanije Leoni u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво