Brusjanke optužuju predsednika opštine za seksualno uznemiravanje

Varošica na obroncima Kopaonika našla se u žiži javnosti nakon optužbi protiv predsednika opštine Milutina Jeličića za seksualno uznemiravanje i maltretiranje. Broj žena koje su ga optužile porastao je na četiri.

Marija Lukić, saradnica predsednika opštine, kaže da su pretnje kojima je izložena u poslednje vreme, kao i briga za bezbednost porodice, presudili da o svemu progovori javno i pred inspektorima Policijske uprave Kruševac.

"Počelo je još 2015. godine već prvog dana, tokom prvog kontakta koji sam imala sa njim, gde me je na silu poljubio. Onda se ja njemu nisam javljala neka tri meseca. Zatim je on obećao da se to neće ponavljati i počeli smo da sarađujemo, sve do januara 2018. godine, kada je on meni jasno stavio do znanja da nikakav angažman više ne očekujem ukoliko sa njim nemam seksualne odnose", rekla je Marija Lukić.

Na SMS poruke neprimerene sadržine i seksualno uznemiravanje, koji su usledili nakon obraćanja Jeličiću za pomoć pri zapošljavanju, ukazuju i druge žene.

"Čim sam kročila van njegove kancelarije, meni je stigla prva poruka tipa da li sam te upisao pod dobrim imenom, sve to i onda ide – 'Sandra, baš si me lepo uzbudila, ja bih da te malko mazim, volkim, i onda ide cmokiić, volim teee, volkam te, ljubkam te'", navodi Sandra Milovanović iz Brusa.

Posle tih svedočenja, lavina se pokrenula. Usledila je krivična prijava.

"Ne interesuje me ni kazna, najbitnije je da se oglasimo da bismo zaustavili ono što pouzdano znam od mojih prijatelja koji ne smeju i ćute. Razlog zašto nismo podneli pre prijavu, ja ću biti konkretan sada – svi se boje i ja se bojim, ali niko neće prvi, niko ne sme na Jutku da udari", navodi Andrej Bojić, otac žene koja je podnela prijavu.

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić negira sve optužbe.

"Iza svega stoji čovek ili neka lica koja hoće da prave neke industrijske objekte, konkretno kod nas mini-hidroelektrane koje bi ugrozile 10.000 ljudi. Moram da kažem da ću protiv svih lica i nekih medija koji su me lažno optužili podneti krivične prijave", rekao je Jeličić.

U toku je predistražni postupak.

Po zahtevu Višeg javnog tužilaštva, Policijska uprava Kruševac prikuplja potrebna obaveštenja, a predsednik opštine Brus još nije saslušan povodom krivične prijave.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво