Vrnjačka Banja otvorila vrata investitorima

Najavom da će se graditi moravski auto-put koji će Vrnjačku Banju povezati sa Koridorima 10 i 11, praktično je upućen i otvoreni poziv za investitore da ulažu u razvoj turizma u ovom delu Srbije.

Prve korake već su napravile Vlada Srbije, koja je investirala u izgradnju nekoliko kapitalnih objekata i komunalnu infrastrukturu, i strane kompanije koje su kupile pet zapuštenih vrnjačkih hotela u državnom vlasništvu.

 

Više od dvadeset godina čekao se kupac hotela "Zvezda" u Vrnjačkoj Banji. Pre nekoliko dana Kompanija "Filip Cepter" kupila je ovaj hotel na banjskoj promenadi za 1,4 miliona evra.

"Ona je već dostavila način realizacije ulaganja u ovaj hotel u visini od 7 miliona evra, gde će uložiti novac, podići nivo kategorizacije do 4 zvezdice. U narednih mesec dana apliciraće za veliko zdanje hotela Zvezda dva, koji skoro dve decenije čeka strateškog partnera i investitora koji će da ga dovede do nivoa od 5 zvezdica", rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

U preostala četiri hotela investitori planiraju da ulože oko 14 miliona evra. Time će Vrnjačka Banja za kratko vreme dobiti nekoliko hotelskih objekata za 4 ili 5 zvezdica. Banja inače u vrlo lepom i uređenom ambijentu očekuje goste u prolećnom delu sezone.

"Veliko je zadovoljstvo raditi u ovakvom ambijentu koji je stvoren u Vrnjačkoj Banji posle velikih ulaganja. Veliko je zadovoljstvo i pripremati Kulturno leto i očekivati uspešnu turističku sezonu u Vrnjačkoj Banji", kaže Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačka Banja.

Turistički radnici u našoj najvećoj i najpoznatijoj banji u Srbiji očekuju da će vrlo brzo biti potučeni rekordi u broju posetilaca. Milion noćenja godišnje je zadati cilj i biće ostvaren sa novim hotelima i objektima.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво