Poklon deci umesto novogodišnjeg koktela

U SOS Dečijem selu na Beranovcu kod Kraljeva, zahvaljujući nadležnim ministarstvima, gradu Kraljevu, ali i humanitarnim organizacijama, firmama i ljudima dobre volje, stvoreni su odlični uslovi za život, učenje i odrastanje sedamdesetak njegovih žitelja. Društvu donatora pridružila se i Gradska stambena agencija koja je umesto na proslave opredelila sredstva za kupovinu neophodne garderobe deci.

Za razliku od drugih javnih preduzeća koja već uveliko rezervišu gradske restorane za novogodišnje koktele, Javno preduzeće Gradska stambena agencija je odlučila da skromna sredstva opredeli za kupovinu garderobe žiteljima SPD Dečijeg sela.

"Ne raspolažemo nekim prevelikim finansijskim sredstvima izvan onih neophodnih za normalno funkcionisanje preduzeće, ali za pomoć deci, ako postoji razumevanje i dobra volja, a kod nas ih ima, onda se iznađu i sredstva. Mi ćemo se domaćinski ponašati, nećemo praviti skupe novogodišnje proslave, pa smo zato deci obezbedili garderobu koja će im koristiti. To je samo prvi korak naše saradnje i ubuduće ćemo iznalaziti mogućnost da pomognemo SOS Dečije selo,odnosno njegove žitelje", kaže mlada direktorka Gradske stambene agencije Dragana Bikić.

Mališani su se obradovali poklonima, posebno devojčice s o bzirom da je za njih bilo i najviše odevnih predmeta: košulja, bluza, dukseva, pantalona...Nekom drugom prilikom više će dobiti njihovi drugovi.

"Život u Dečijem selu u velikoj meri zavisi od donacija i svaka nam dobro dodje poput ove od Gradske stambene agencije. Ove pakete s garderobom deca doživljvaku kao novogodišnje poklone i zato su im još draži. Naravno da smo zadovoljni i ovom donacijom, kao i onim koje dobijamo od grada, preduzeće i humanih ljudi", priča Borka Lukić, direktorka SOSA Dečijeg sela.

I ova donacija je još jedna potvrda da su potrebe dece u Dečijem selu na prvom mestu i da se baš ovde gradi poverenje i uči u pozitivnoj zajednici koja ih podržava.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво