Poklon deci umesto novogodišnjeg koktela

U SOS Dečijem selu na Beranovcu kod Kraljeva, zahvaljujući nadležnim ministarstvima, gradu Kraljevu, ali i humanitarnim organizacijama, firmama i ljudima dobre volje, stvoreni su odlični uslovi za život, učenje i odrastanje sedamdesetak njegovih žitelja. Društvu donatora pridružila se i Gradska stambena agencija koja je umesto na proslave opredelila sredstva za kupovinu neophodne garderobe deci.

Za razliku od drugih javnih preduzeća koja već uveliko rezervišu gradske restorane za novogodišnje koktele, Javno preduzeće Gradska stambena agencija je odlučila da skromna sredstva opredeli za kupovinu garderobe žiteljima SPD Dečijeg sela.

"Ne raspolažemo nekim prevelikim finansijskim sredstvima izvan onih neophodnih za normalno funkcionisanje preduzeće, ali za pomoć deci, ako postoji razumevanje i dobra volja, a kod nas ih ima, onda se iznađu i sredstva. Mi ćemo se domaćinski ponašati, nećemo praviti skupe novogodišnje proslave, pa smo zato deci obezbedili garderobu koja će im koristiti. To je samo prvi korak naše saradnje i ubuduće ćemo iznalaziti mogućnost da pomognemo SOS Dečije selo,odnosno njegove žitelje", kaže mlada direktorka Gradske stambene agencije Dragana Bikić.

Mališani su se obradovali poklonima, posebno devojčice s o bzirom da je za njih bilo i najviše odevnih predmeta: košulja, bluza, dukseva, pantalona...Nekom drugom prilikom više će dobiti njihovi drugovi.

"Život u Dečijem selu u velikoj meri zavisi od donacija i svaka nam dobro dodje poput ove od Gradske stambene agencije. Ove pakete s garderobom deca doživljvaku kao novogodišnje poklone i zato su im još draži. Naravno da smo zadovoljni i ovom donacijom, kao i onim koje dobijamo od grada, preduzeće i humanih ljudi", priča Borka Lukić, direktorka SOSA Dečijeg sela.

I ova donacija je još jedna potvrda da su potrebe dece u Dečijem selu na prvom mestu i da se baš ovde gradi poverenje i uči u pozitivnoj zajednici koja ih podržava.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 29. nov 2016, 17:42) - Odbornica Kraljevcanka [neregistrovani]

I tako se moze

Lep gest,nesto novo u tom preduzecu,za razliku od ranijih godina.Verujem da ce ovo biti putokaz i za ostala kraljevacka javna preduzeca

(ponedeljak, 28. nov 2016, 08:38) - Milena i Dana Konarevo [neregistrovani]

Bas lepo

Bas lep gest,firmu ne kosta puno a deci svaka pomoc dobro dosla.Cestitam Gradskoj stambenoj agenciji i njenoj direktorki.

(petak, 25. nov 2016, 19:26) - Dragan Kraljevo [neregistrovani]

Sve pohvale

Gest ovog kraljevackog preduzeca i njegove direktorke Dragane Bikic je za svaku pohvalu.Jeste usamljen barem u kraljevackim okvirima ali neka bude primer i pouka drugima.