Kragujevačka fabrika automobila nagradila najbolje srednjoškolce

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija nagradila najbolje kragujevačke srednjoškolce za projekte iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Dodelom nagrada đacima završena je kampanja "Bezbednost i zdravlje na radu - kultura zdravlja"

Kompanija Fijat Krajsler automobiliSrbija (FCA) uručila je nagrade za najbolje projekte učenicima treće godine srednjih škola u Kragujevcu, koji su učestvovali u kampanji "Bezbednost i zdravlje na radu - kultura zdravlja", čiji je cilj da se preventivno utiče na potencijalne identifikovane rizike u školi.

Po završetku kampanje, koja je trajala tokom aprila, svaka škola je prezentovala projekte od kojih su izabrana tri najbolja projekta. Prva nagrada FCA - interaktivni projektor - uručena je Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, druga nagrada (projektor) Medicinskoj školi i treća nagrada (bela magnetna školska tabla) Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Učenici su u okviru projekta napravili kratke filmove, banere i flajere i predstavili program teoretskog i praktičnog treninga za učenike pomoću kojeg se može preventivno uticati na smanjenje ili eliminisanje rizika koštano-srčanih poremećaja na zdravlje.

"Čestitam učenicima koji su osvojili nagrade u kampanji posvećenoj bezbednosti i zdravlju na radu, koju već treću godinu zaredom Fijat Krajsler automobili Srbija sprovodi u Kragujevcu", izjavio je direktor FCA Srbija Alesio Leonardi. "Veoma mi je drago što su i ove godine učenici kragujevačkih srednjih škola imali priliku da saznaju koliko je važna bezbednost na radu. Kvalitet njihovih radova govori o tome da im je znanje odlično preneto."

Ovo je treća godina da su Fijat Krajsler automobili Srbija, kao društveno odgovorna kompanija, organizovali kampanju posvećenu bezbednosti i zdravlju u kragujevačkim školama. Dve glavne teme ove godine bile su kultura ishrane i mišićnoskeletni problemi kao i fizička neaktivnost i njihov uticaj na ljudsko telo i životne aktivnosti.

rts.kragujevac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво