Knjige za seosku školu

Mala školska biblioteka u Donjem Ljubešu kod Aleksinca bogatija je za hiljadu knjiga posredstvom akcije Radio Beograda "Knjiga solidarnosti", kojoj se četiri i po decenije, doniranjem knjiga, odazivaju naši gledaoci i slušaoci, izdavačke kuće i biblioteke. Škola u Donjem Ljubešu jedno je od 11 isturenih odeljenja OŠ "Stojan Živanović - Stole" iz Trnjana.

Knjige će obogatiti školsku biblioteku od 3.300 naslova koju učenici ovde rado posećuju. I to ne samo radi obavezne lektire. Od 56 đaka ove škole, njih desetak uključeno je u "Čitalačku značku".

Radio Beogradu, koji od 1972. godine sprovodi akciju "Knjiga solidarnosti" za pomoć ovoj školi obratio se njen bivši đak, koji je napisao knjigu o svom selu.

U okviru akcije "Knjiga solidarnosti" RTS je za 44 godine prikupio više od tri miliona knjiga i dopunio ili osnovao biblioteke u 1.300 škola u malim sredinama. Samo prošle godine 11.000 knjiga poklonjeno je školama obnovljenim posle poplave.

Donji Ljubeš ima oko 450 žitelja, a ovu školu pohađaju deca iz tog i još tri okolna sela.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво