Читај ми!

Pojačana kontrola u bazi Kozjak kod Preševa

Zbog oružanih sukoba u Kumanovu tokom vikenda, u pogranični pojas poslate su dodatne snage Žandarmerije, protivteroristička jedinica i pojačan je broj redovnih policijskih snaga na granici. U bazi Kozjak kod Preševa na samoj granici sa Makedonijom je ekipa RTS-a.

Na prvoj liniji su 24 sata. Osmatraju, izviđaju, patroliraju, obezbeđuju granicu sa Makedonijom i administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, čuvaju mir.

"Obučeni smo za te stvari da se maksimalno pridržavamo mera bezbednosti, da čuvamo našu zonu odgovornosti tako da ne bi, inače, bilo problema", kaže Miloje Milosavljević, šef tima.

Baza Kozjak je na koti od skoro 1.000 metara nadmorske visine.

Na samo 700 metara od baze Kozjak je granica sa Makedonijom, a na osam kilometara vazdušnom linijom je Kumanovo. Ovde svakodnevno pripadnici Žandarmerije čuvaju našu granicu.

"Moral je veoma visok, ljudi su odgovorni, izvršavaju svoje zadatke. Uslovi su zadovoljavajući, imamo za sada sve potrebno, tako da je baza ojačana ljudstvom i nema nikakvih problema", kaže Radivoje Đurić, komandir baze Kozjak.

Deo svakodnevnih zadataka su i rutinske kontrole saobraćaja kako bi se sprečili ilegalni prestupi.

"Mi posedujemo na ovom području Kopnene zone bezbednosti dovoljan broj baza. Iz tih baza se odvijaju aktivnosti borbe protiv terorizma, to jest sprečavanje ubacivanja grupa ili pojedinaca sa ovih kritičnih zona", kaže Dragan Dašić, komandant baze Cakanovac.

"Siguran sam da će svako ko proba da prođe granicu sa oružjem biti zaustavljen i adekvatno ćemo odgovoriti na svaku opasnost", kaže Goran Dragović, komandant Žandarmerije.

Pripadnicima Žandarmerije u ovoj i ostalim bazama u pograničnom području pridružile su se i kolege iz Protivterorističke jedinice. Na granici sa Makedonijom pojačan je i broj redovnih policijskih snaga, a i Vojska je podigla nivo borbene gotovosti.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво