Читај ми!

Premijera "Hajduka"

Ansambl Šabačkog pozorišta sinoć je premijerno izvelo komad "Hajduci" Branislava Nušića u režiji Vladimira Milojevića. Predstava, koja je brojnu publiku svih uzrasta vratila u bezbrižne dane, pobrala je salve aplauza.

Vesele avanture Nušićevih "odmetnika" na šabačkoj sceni reditelj je ostavio u vremenu u kojem su nastale. Zato su i oduševile publiku, jednostavnim humorom i nenametljivim porukama, uz nezaboravne dečje nestašluke u kojima primetno uživa mlada glumačka postava.

Strahinja Barović je u ulozi Brane Nušića.

"Mislim da je predstava jako interesantna zbog toga što pokazuje deci kako se nekada odrastalo, igralo. Mislim da se to danas izgubilo i da deca sve više vremena provode ispred kompjutera a sve se manje igraju", kaže Strahinja.

U družini sa sedam dečaka na sceni je i Kristina Pajkić, u ulozi Perse, koja nam dočarava kakve su devojčice nekada bile.

"Ja mislim da su tada devojčice bile i stidljive i jako maštovite, razigrane i srećne i mislim da je to bilo srećnije doba", kaže Kristina Pajkić, glumica.

Da su "Hajduci" nedostajali u repertoaru, svedoči interesovanje publike i starijih kolega i za reprizno izvođenje. Duško Stevanović tumačio je hajduke šezdesetih godina.

"Zanimljivo mi je, jer sam davno, kao dete gledao ovu predstavu i sada je došao red i na nas da bi to uradimo u našoj izvedbi", kaže Veljko Eraković, hajduk Mile Vrabac.

Ključ za uspeh predstave o družini koja je pomogla dečacima da budu ono što jesu, radoznali, hrabri hajduci bez mane i straha, svakako je želja svih da se igraju.

"Nadam se da će biti zanimljivo današnjoj deci, danas kad su preplavljeni gedžetima, da vide kako su se deca zabavljala i na zanimljiv način provodila vreme", kaže Vladimir Milojević, reditelj.

Posle odlične premijere, Šapčani očekuju da će jednu od najlepših predstava o detinjstvu moći da gledaju bar dva puta sedmično, baš kao što se sastajala i hajdučka družina Čede Brbe.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво