Читај ми!

Turski investitor u Zrenjaninu

U narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki u novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", a reč je o brownfield investiciji kojom je osposobljeno hiljadu sto kvadratnih metara pogona nekadašnje Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju.

U novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", nekadašnjem pogonu Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju, u narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki.

"U prvom trenutku biće zaposleno 30, a sa proširenjem proizvodnje ukupno 80 radnika. Izuzetno sam zainteresovan i za dodatna ulaganja, pa se može očekivati da u potpunosti preselim pogone iz Rumunije odakle smo u Srbiju izmestili deo proizvodnje", kaže turski investitor Ajhan Agil.

Trenutno se instaliraju mašine i uređuje prostor buduće fabrike "Begej beret" koja je, nakon nedavnog potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom, registrovana kao zrenjaninsko preduzeće.

Investitor Ajhan Agil vlasnik je turske kompanije "Jolly textil", a za investiranje i saradnju sa Zrenjaninom odlučio se nakon preporuke Ambasade Turske u Beogradu koja je procenila da grad na Begeju nudi idealne pogodnosti i uslove za ulaganje.

U pratnji prestavnika gradske uprave Zrenjanina investitor je obišao pogon u formiranju gde će se proizvoditi beretke za tursku vojsku. Ovo je i najava buduće šire poslovne saradnje, jer je veliki broj investitora iz Turske zainteresovan za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво