Читај ми!

Brže do sela

Vatrogasna jedinica u Medveđi dobila je od lokalne samouprave novo terensko vozilo. Ono će vatrogascima umnogome olakšati odlazak do udaljenih planinskih sela u toj opštini.

Opština Medveđa donirala je terensko vozilo vatrogasnoj jedinici u ovom mestu koje će mnogo značiti, pre svega za stanovnike u udaljenim planinskim selima.

Za njih nema praznog hoda. Pripadnici vatrogasne jedinice u Medveđi koja broji deset vatrogasaca svakodnevno su na terenu. I leti i zimi. Obilaze teritoriju od 524 kvadratna kilometra i kad god je potrebno pomažu meštanima u udaljenim planinskim selima i mahalama.

"Mi smo svakog dana na terenu. Tu smo svim da pomognemo posebno starim i bolesnim ljudima u udaljenim selima. Sa ovim terenskim vozilom biće nam mnogo lakše", kaže komandir vatrogasne jedinice u Medveđi Rajko Milošević.

Vatrogasci u Medveđi  besprekorno izvršavaju svoje zadatke i nikada se nisu žalili na zastarelu opremu na probleme koji se u trenu rešavaju. Zbog toga i terensko vozilo koje su dobili od opštine Medveđa primili su sa velikim zadovoljstvom jer će sada sigurno biti brži i efikasniji.

"Naša vatrogasna jedinica u Medveđi vodom snabdeva policajce na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom zbog toga je ovo vozilo izuzetno značajno za nas i zahvaljujem se posebno predsedniku opštine Medveđa Slobodanu Draškoviću", kaže Milorad Marjanović načelnik odeljenja za vanredne situacije.

Slobodan Drašković kaže da su ovo vozilo donirali zbog građana koji u udaljenim selima tokom leta zbog suše ostaju bez vode pa će im sada vatrogasci mnogo brže pomagati.

Vatrogasna jedinica u Medveđi za nekoliko meseci kao dar opštine dobiće još jednu cisternu, a zahvaljujući lokalnoj samoupravi planira se i proširenje objekta u kojem su smešteni.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво