Читај ми!

Humani pirotski maturanti

Odrekli su se skupe garderobe za proslavu mature i novac tokom školske godine uplaćivali u gimnazijski fond za pomoć oboleloj deci u Pirotu. Maturanti su prikupili preko 300 hiljada dinara.

Maturanti pirotske Gimnazije pokrenuli su prošlog septembra akciju za prikupljanje pomoći bolesnoj deci Pirota. Oni su umesto maturske toalete, odlučili da svakog meseca uplaćuju novac u školski fond. Na maturu su krenuli simbolično u majicama, sa sloganom njihove akcije.

Na proslavu mature krenuli su sa majicama sa aplikacijama leptr mašne i uz slogan "Tvojih pet minuta sjaja, nečiji ceo život". Pre toga ispunili su obećanje.

Odrekli su se skupe garderobe za proslavu i novac tokom školske godine uplaćivali u gimnazijski fond za pomoć oboleloj deci. Prikupili su preko 300 hiljada dinara, a novac su donirali Predragu Potiću i Čedi Tošiću obolelim od cerebralne paralize i jednogodišnjem Matiji Lazareviću, koji je već imao sedam operacija.

"Ovo je veoma značajno za nas kao roditelje, koji se mučimo već godinu dana i sve pare koje smo imali, mi smo potrošili za njegovo lečenje", kaže Monika Lazarević, Matijina majka.

Ljiljana Đukić, Čedina majka zahvalila je svim maturantima i svim dobrim ljudima koji su pomogli Čedin oporavak.

Maturanti su kažu želeli da učine nešto, po čemu će ih zapamtiti, ali i da ostave amanet generacijama koje dolaze posle njih.

"Ta neka volja i želja da se zaista nešto promeni i da se počne od ovakvih stvari gurala nas je dalje", kaže Maša Igić, maturant Gimnazije.

"Taj novac što bih dao za neka skupocena odela, koja bih ko zna kad posle obukao, mogu da dam nekome kome je stvarno potrebno, jer onda mi postajemo duhovno ispunjeni, a ne materijalno i to je najvažnije", kaže maturant Brana Kostić.

Ivana Kostadinović, razredni starešina IV-3 kaže da joj se čini da su od prvog razreda, kad su zakoračili u ovu školu, znali šta hoće i kako hoće da završe svoje školovanje.

"Puno lepih ideja i programa su nam priredili u toku školovanja, puno akcija i ovo je samo kruna njihovog angažovanja", kaže Kostadinovićeva.

Nakon humanog gesta, ponosno su prošli glavnom pirotskom ulicom. Položili su maturu, ali su ujedno i održali važnu životnu lekciju, onima od kojih su trebali da uče. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво