Читај ми!

Vešte ruke mlade Nišlijke

Mlada preduzimljiva Nišlijka dok sprema ispite iz ekonomije plete i hekla unikatne odevne predmete. Nataša Blagojević tako radi ono što voli, a narudžbine prima putem interneta, pa se nađe i za džeparac.

Od diplome ekonomskog fakulteta Natašu Blagojević deli svega nekoliko ispita, a smisao za modu i biznis već su je izdvojili među vršnjacima.

Nataša je mlada i preduzimljiva Nišlijka koja nije propustila šansu da hobi pretvori u biznis. Dok sprema ispite iz ekonomije, ona kreira, plete i hekla unikatne odevne predmete, a porudžbine stižu putem interneta.

Nataša Blagojević kaže da je spojila svoju ljubav prema tradiciji, ručnom radu, internetu i modi.

"Sve sam to povezala. To je nešto što stvarno volim i što me interesuje, a i drugima se sviđa", ističe Nataša.

Naučila je da plete kada je poželela beli šal, a nije ga bilo u prodaji. A kada se fotografijom pohvalila na Fejsbuku, stigla je i prva porudžbina.

"Posle toga sam nastavila da radim i za druge po narudžbinama i tako sam počela da zarađujem", objašnjava Nataša.

Njenu internet poštu zatrpavaju porudžbine, pa su u posao uključene i baka i mama, a iz ove male porodične radionice svakodnevno odlaze najkreativniji pleteni modeli.

Natašin otac Kokan Blagojević kaže da je sebe pronašla u tom poslu, a pri tom je našla i zaradu za svoj trošak.

Svoje novo umeće mlada i spretna Nišlijka želela da podeli sa kolegama studentima, i to kroz radionice pletenja i heklanja.

Uz pletenu garderobu koja je ponovo u modi, mlade pletilje motivisane su i mogućnošću solidne zarade.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво