Читај ми!

Srce za Anđelu

Devojčici Anđeli Aleksić iz Bujanovca neophodna hitna transplantacija srca. Do sada je prikupljeno 20.000 evra, a neophodno je najmanje 100.000.

Već dve nedelje na Kardiološkom odeljenju Dečje klinike u Tiršovoj leži dvanaestogodišnja Anđela Aleksić iz Bujanovca, kojoj je neophodna hitna transplantacija srca.

Majka Marina Aleksić kaže da Anđela četiri godine ima šum na srcu. "Lečili smo se u Vranju, sve je bilo dobro, ali joj se 2009. godine jedna komora uvećala. Poslali su nas u Institut za majku i dete, tada je trebalo da bude urađena operacija ali nije urađena", priča Anđelina majka. 

Marina kaže da se u februaru ove godine stanje pogoršalo i da je sada kritično.

Prethodnih dana Anđela je primala i infuziju, a sve vreme priključena je i na aparat koji prati rad srca i ostale vitalne funkcije. U Tiršovoj kažu da su obavestili kliniku u Beču, i da će Anđela biti na prioritetnoj listi, ali tek pošto se prikupi novac.

Lekari upozoravaju da je neophodno transplantaciju uraditi u narednih nekoliko meseci.

Profesor dr Ida Jovanović, direktorka Dečje klinike u Tiršovoj, kaže da je Anđela primljena u kliniku zbog pogoršanja osnovne bolesti, a to je slabost srčanog mišića.

"Njeno srce radi sa 13 posto kapaciteta, a neophodno je da ispumpa 70 posto i više krvi, tako da je ona zaista ugrožena. Jedina šansa za njen život je da se izvrši transplantacija srca", kaže doktorka Jovanović.

Reportaža o Anđeli emitovana je nedavno u nedeljnom Dnevniku RTS-a. U medijsku podršku uključile su se i druge televizije i štampani mediji, ali je do sada prikupljeno tek 20.000 evra, a neophodno je najmanje 100.000.

"Ja bih stvarno ljude dobre volje zamolila da pomognu mojoj Anđeli, jer stvarno je malo vremena ostalo za moju Anđelu. Ja i da prodam sve što imam, to je 5.000 evra, što nije dovoljno", kaže Anđelina majka.

Anđela će sve do transplantacije biti pod stalnim nadzorom lekara. 

Račun za pomoć:

Komercijalna banka (za Anđelu Aleksić)
Dinarski račun: 205-9011004640483-32,
Za uplate iz inostranstva: SWIFT - KOBBRSBG
IBAN RS35205903101840627127

Adresa: Marina Aleksić, selo Borovac, 17520 Bujanovac, Srbija

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво